Удар! Македонски дипломат ни посече, нападна министъра

Какво коментира Благой Зашов

Удар! Македонски дипломат ни посече, нападна министъра | StandartNews.com

Причината България винаги да избира грешната страна във войните е Македония, тоест София винаги е избирала онзи съюзник, който ѝ е обещавал да получи Македония. Това заяви бившият македонски дипломат Благой Зашов пред скопската "ТВ 24“. Той дори се обърна към министъра на външните работи Николай Милков, който е бил наш посланик в Букурещ и с когото имат лично познанство, предаде "Фокус"."

От Милков очаквах друго, смятах, че ще се държи като дипломат и ще се опита да намери дипломатически, а не политически решения с Македония. Той е опитен дипломат и моите очаквания бяха да успокои топката.

За мен е недопустимо да напада нашия президент. Милков може да говори с колегата си Османи, но не и да се обръща с този тон към президента“, казва Зашов, предаде "Фокус".

Между другото, Милков идва на поста министър на външните работи на България от позицията на посланик във Франция."Като посланик имах особено уважение към посланиците на съседните страни.

С Милков сме водили дълги разговори за Балканите и сега, и в миналото. И се разбирахме за причините и последиците от онези три войни, които България води и загуби, защото беше на грешната страна“, казва Зашов.

"Но причината България постоянно да е на грешната страна във войните е Македония, тоест България е била на страната на онези, които са ѝ обещавали, че ще получи Македония“, казва Зашов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай