Цветанов: Връщаме нормалността в МВР

Цветанов: Връщаме нормалността в МВР | StandartNews.com

С промените в закона ще се върне нормалната функционалност на МВР, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Новите текстове предвиждат ГДБОП от ДАНС да премине отново в МВР. Освен това ще бъде възстановена балансиращата роля на президента, като му се върне правомощието да назначава главния секретар на МВР. С промените "Гранична полиция" ще бъде отделена от "Миграция".

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов коментира, че в момента дирекция "Миграция" не работи. Цветанов съобщи още, че в предстоящите дни от ГЕРБ ще внесат пакет от законодателни промени, които ще бъдат за Национална разузнавателна служба, Национална служба за охрана и устройствения закон, който да регламентира дейността на всички тези структури от спецслужби. "Смятаме, че по този начин даваме отговор на всички наши политически опоненти за това, което правим, и то е с реален диалог както с Еврокомисията, така и с нашите европейски партньори", коментира той.

Главният секретар Светлозар Лазаров остави без коментар предложенията на ГЕРБ. "Назначен съм по действащия закон. Нямам намерение да коментирам бъдещи промени в него", посочи Лазаров. Той бе в Хасково с ресорната зам.-шефка на БОП в ДАНС Ваня Стефанова. По повод предложението антимафиотите да се върнат в МВР, тя отсече: "В звеното се работи добре - така, както си е!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай