Неделя,

Цветанов: В Кърджали започна предизборна кампания

От: Failed to load user -
A
A
A

София. Цветан Цветанов обяви, че скандалът в Кърджали показва едно - там е започнала предизборната кампания.

Днес ние отбелязваме паметта на героите, които преди 100 години утвърдиха българската независимост и легитимираха България сред европейските държави, заяви вицепремиерът и вътрешен министър.

"Почитаме паметта на генерали, офицери и войници, отдали живота си в името на свободна и независима България. За съжаление, общинските съветници на ДПС в Кърджали много отрано се впуснаха в предизборната кампания и подложиха на съмнение делото на Хасковския отряд и на неговия командир полковник, по-късно генерал Васил Делов, донесъл свободата на Кърджали, коментира Цветанов, който е председател на Националния комитет за отбелязване на 100-годишнината от Балканската война.

„Преди 100 години по бойните полета на Балканската освободителна война, в името на обединението и прогреса, се изправи целият български народ, включително и български турци. Доказателство за това са безброй паметници и паметни плочи, разпръснати по територията на цяла България. Това би било добре да се знае, и да се научи от общинските съветници на ДПС в Кърджали, които, заради моментни политически цели, поставят под съмнение делото на цяла една епоха", подчерта Цветанов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички