Цветанов: Ще съдействаме за ремонта на 95-годишното читалище в село Царевци

Цветанов: Ще съдействаме за ремонта на 95-годишното читалище в село Царевци | StandartNews.com

Аврен. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов и кандидатите за народни представители от варненска листа на ГЕРБ с водач Лиляна Павлова присъстваха на честването на 95-годишнината на Народно читалище „Христо Смирненски" в село Царевци, Община Аврен. Заедно с областния координатор на ПП ГЕРБ-Варна и кмет на морската столица Иван Портних гостите бяха посрещнати от Емануил Манолов, кмет на Община Аврен и жителите на селото.

Цветан Цветанов приветства множеството и се ангажира ГЕРБ да съдейства за ремонта на читалището, чийто покрив се нуждае от спешна реконструкция. За целта ще са необходими около 300 000 лв. „Благодаря на самодейните състави на читалището, че съхраняват и предават българския дух и традиции", каза Цветан Цветанов.
„Запазването на българската духовност и бит е много важно, за да могат младите хода да помнят корените си и да се връщат към тях", заяви в обръщението си към жителите на Царевци Лиляна Павлова. Тя изрази надежда, че с подкрепата на държавата и с европейската солидарност малките населени места ще подобрят своята инфраструктура и ще се създадат по-добри условия за живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай