Цветанов прогнозира нова процедура за КЗК

Цветанов прогнозира нова процедура за КЗК | StandartNews.com

"Може би ще се върви към прекратяване на процедурата за избор на членове и ръководство на КЗК и стартиране на нова". Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Първо да изчакаме комисията какво решение ще вземе. Може би поради това, че има само един кандидат за председател може би ще се върви към прекратяване на процедурата и стартиране веднага наново", коментира Цветанов.

"Ще проведем разговори, не съм водил разговори за мотивите. Това, което прочетох днес в медиите е, че той е единствен кандидат и някой предрешава изборът какъв ще бъде и съответни заключения, които не са редни и правилни", каза още той.

"Изненадан съм от решението на Росен Желязков да оттегли кандидатурата си за председател на КЗК", призна Цветанов. Той обаче подчерта, че това е лично решение на Желязков, което той уважава. На практика с него процедурата по избирането на нов състав на регулаторния орган започва отначало, ще има нова процедура с нови кандидати. Той не пожела да се ангажира с прогноза дали ГЕРБ ще потърси отново Желязков. Цветанов обаче се възмути от обвиненията на реформаторите, че е против електронната идентификация и по този начин поставя под заплаха възможността за въвеждане на он лайн гласуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай