Цветанов поздрави Пайович за интеграцията на Черна гора в НАТО

Цветанов поздрави Пайович за интеграцията на Черна гора в НАТО  | StandartNews.com

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави председателя на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович по повод ратифицирането от българското Народното събрание на Протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Черна гора. Двамата разговаряха в сградата на Народното събрание, където Пайович лично наблюдава ратификацията на договора.

По време на срещата Цветан Цветанов подчерта, че България подкрепя Черна гора както в присъединяването й към Северноатлантическия пакт, така и в усилията и преговорите за членство в Европейския съюз.

„България оценява високо избора на Черна гора да се присъедини към страните на Балканите, които дават своя принос за стабилността и мира в региона и в цяла Югоизточна Европа", подчерта Цветанов.

От своя страна председателя на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович благодари на България за подкрепата и добрите приятелски отношения между двете страни. Пайович увери председателя на най-голямата парламентарна група в Народното събрание Цветан Цветанов, че Черна гора ще бъде достоен член на НАТО и гарант за сигурност в региона на Западните Балкани и ще продължи усилията си за присъединяване към Европейския съюз.

Малко по-късно Цветанов проведе работна среща с председателя на Групата за приятелство Черна гора – България в Скупщината Тарзан Милошевич. Милошевич посети Народното събрание, за да наблюдава ратификацията на Протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Черна гора.

По време на срещата Цветан Цветанов изрази подкрепата на България за интеграцията на Черна гора в НАТП. Цветанов увери Милошевич, че страната ни ще продължи да оказва подкрепа на Черна гора и сме готови да предоставим експертна помощ и по отношение на преговорите за членство в Европейския съюз. „България винаги е смятала, че интеграцията на Западните Балкани в организациите за евроатлантическо сътрудничество е от ключово значение за сигурността и стабилността в региона", подчерта още Цветанов.

От своя страна председателят на Групата за приятелство Черна гора – България в Скупщината Тарзан Милошевич благодари за подкрепата на България в процеса по присъединяване към НАТО. Милошевич подчерта, че продължаващото сътрудничество между двете страни ще укрепи и гарантира продължаването на добрите двустранни отношения между България и Черна гора. По време на срещата Милошевич покани председателя на най-голямата парламентарна група в Народното събрание и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов да посети Черна гора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай