Цветанов няма да съди България

Цветанов няма да съди България | StandartNews.com

В момента мога да заведа дело срещу държавата, но няма да го направя, защото това е моята родина, моята държава и няма да водя дело срещу нея. Това заяви пред бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„На Апелативния съд единият съдия в новото управление на сегашния шеф на Върховния касационен съд получи развитие. Спас Иванчев в рамките на една седмица след моето потвърждаване на присъдата на първа инстанция, получи своето повишение. Как стана това повишение, защо г-н Лозан Панов не говори по тази тема? Аз не искам да разглеждаме и да фокусираме вниманието си само в прокуратурата. Защото виждаме, че това е угодно за някой", заяви Цветанов. И благодари на адвоката Менко Менков и на Ханс-Петер Ул, който е казвал по време на присъствието си в България, че, когато приключат делата, ще бъде запозната Европейската комисия, за да се направи проверка по тези дела как са започнати, как са образувани и как са приключени.

„Никой не говори за съдебните състави. Нека да си припомним, че осъдителната ми присъда беше точно от Софийски градски съд, от съдия, който беше командирован и съдия, който получи възмездието да може след това неговата съпруга да продължи мандата си с още една година в Германия.

Когато Ханс-Петер Ул пристигна вечерта на летището, той ми каза: „Господин Цветанов, утре ще бъдете осъден, защото това е информация, която аз имам от два независими източника в Германия", било то от служби, било то от политически канали".

„Това беше ясно на всички, включително данъчната ми проверка. Защо това се говори сега. Защо никой не говореше тогава, когато аз обяснявах, че има политическа репресия срещу мен и беше включен целия инструментариум, за да бъде унищожена ГЕРБ и респективно да бъда унищожен и аз", обясни още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай