Цветанов не знае защо е викан в прокуратурата

Цветанов не знае защо е викан в прокуратурата | StandartNews.com

София. „Не знам защо ме викат в прокуратурата, но съм длъжен като гражданин да се явя", това заяви на излизане от сградата на Специализираната наказателна прокуратура Цветан Цветанов, който прекара вътре близо час и половина. Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ призова журналистите да гласуват с бюлетина номер 15 ако искат по-добър живот.

Цветанов разказа, че е поискал да даде на прокурорите материали срещу лидера на БСП Сергей Станишев. Обвинителите обаче отказали да ги приемат с мотива, че не са от тяхната компетенция. Става дума за медийни разследвания за това как Станишев е станал лидер на ПЕС, уточни Цветанов.

Той обясни, че се е запознал от медиите със записите от подслушания разговор между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов, който е проведен на 15 април в дома на бившия премиер в Банкя. Цветанов е обяснил подробно на прокурорите от кога се познава с Борисов, какви са личните и професионалните им отношения. Разяснил е и от къде и по какъв повод се е запознал с другите двама участници в разговора – Кокинов и Найденов.

Стана ясно, че Цветанов е получил призовка за 11 ч., но е помолил срещата в прокуратурата да се отложи за 14.00 ч. поради неотложните му ангажименти с предизборната кампания във Велико Търново, където е водач на листа.

В момента продължава разпита на шефа на разузнаването Драгомир Димитров, който се появи малко след Цветанов в прокуратурата. Двамата са привикани във връзка със записите от разговора, където се чуват репликите „Човекът от разузнаването е тук", вероятно отнасящ се за Димитров, както и телефонен разговор на Борисов с някого, на когото обяснява подробности от прокурорската проверка в МВР, която е научил минути по-рано неофициално от Кокинов. Малко по-късно Цветанов участва по темата в сутрешен блок на телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай