Цветанов: Кметовете се нуждаят от стабилно правителство

Цветанов: Кметовете се нуждаят от стабилно правителство | StandartNews.com

„През 2007 г. започнахме с един кмет на община в Старозагорска област, а в момента имаме петима кметoве на общини, 67 кметове на кметства и 80 общински съветници. Усещат се истинските резултати от реално свършената работа". Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който бе в Стара Загора за среща с актива на партията от областта. На срещата присъстваха ръководствата на общинските структури в региона, кметовете и общинските съветници на ГЕРБ от Старозагорска област, както и ръководствата на присъдружните организации, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ

„Изключително важно бе в Стара Загора и Казанлък да спечелим на първи тур, да затвърдим позициите си в Раднево и Мъглиж, да покажем лице и в бастионите на нашите политически опоненти, какъвто бе случаят в Павел баня и Николаево", посочи Цветанов. Той заяви, че безапелационният победител в областта е кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който се нареди редом до кметовете на София и Бургас. „Благодаря на старозагорци и структурите на ГЕРБ, че Живко Тодоров спечели безапелационна победа още през 2011 г.", каза той. Цветан Цветанов заяви, че Живко Тодоров е един от най-перспективните политици в партията.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че структурите на партията не трябва да се успокояват от постигнатото. "Трябва да сме самокритични и да сме винаги сред хората, за да бъдем близко до проблемите им и да намираме работещи решения. Кметовете искат стабилно правителство, силна изпълнителна власт и силна политическа воля за политики, които стигат до хората. При политическа нестабилност, каквато имаше през 2013-2014 г. кметовете изпадат в изключително трудна ситуация", обясни Цветан Цветанов.

Кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент ще бъдат обявени през май-юни, каза още Цветанов. "Искам да разсея всякакви слухове за разнобой между мен и премиера Борисов относно нашите кандидати. Тези неща се тирижират от пет години и винаги се засилват преди избори. Ние много сериозно се подготвяме за предстоящите президентски избори и разчитаме изключително силно на нашите структури", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай