Цветанов: Кандидатите ни за президент ясни през май

Цветанов: Кандидатите ни за президент ясни през май | StandartNews.com

Най-вероятно през май или юни ГЕРБ ще обяви своята номинация за президентските избори. Това съобщи в Кърджали зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заедно с бившия конституционен съдия Георги Марков се включи в отбелязването на 9 години от създаването на структурите на партията в областта.

"Темата е важна за всяка партия. В момента дейността на сегашния държавен глава може да се оцени изключително високо, защото той имаше възможността по политическа принуда два пъти да направи служебен кабинет. Г-н Плевнелиев участва активно и в намаляване на политическото противопоставяне в 42-рия парламент", допълни още Цветанов.

По повод бежанската вълна той коментира, че ситуацията е тревожна и затова премиерът Бойко Борисов е разпоредил да се направят съвместни учения между МВР и МО. Попитан България има ли капацитет да се справи със засилващата се бежанска вълна на Балканите, той заяви, "че дори и в Германия капацитетът вече е изчерпван. Няма държава, която да каже, че има абсолютно пълния капацитет, за да реагира. Затова ние трябва да създадем предпоставки да противодействаме този поток да не влиза в България". Пред членовете и симпатизантите в Кърджали Цветанов каза, че в момента в НС има много политически абсурди, но ГЕРБ носи най-голямата политическа отговорност. Той бе категоричен, че в момента България се нуждае от стабилно правителство и от политическа стабилност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай