Цветанов: Фандъкова е локомотивът ни в София (ОБЗОР)

Цветанов: Фандъкова е локомотивът ни в София (ОБЗОР)  | StandartNews.com

Предсрочни избори ще усложнят ситуацията у нас, предупреди той

Кметът на София Йорданка Фандъкова се наложи като истински лидер с всичко, което прави за столицата. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-шеф на партията Цветан Цветанов пред 120 активисти на столичната структура на работен семинар във Враца.

"Не трябва да забравяме откъде започнахме през 2005 г. Околовръстния път просто го нямаше. Това, което направихме за София, е прекрасно", обясни той. "Столична община показва добри политики. Останалите партии могат да говорят всичко, защото от тях нищо не зависи", изтъкна Цветанов. В анализ за представянето на партията на местния вот той посочи, че победата на първи тур е била много важна. "Фандъкова участва активно и в кампанията на други градове, защото тя е безспорен авторитет в цялата страна. Тя е един локомотив за работата на районните кметове в София", каза в словото си зам.-шефът на ГЕРБ.

На свой ред Фандъкова изтъкна, че отговорността на ГЕРБ в София е голяма, защото дава пример на цялата страна. "Показахме голям потенциал. Нашата сила е това, че сме заедно - всички ние работим в една посока. Резултатите са общи", каза тя. Цветанов призова съпартийците си ежедневно да показват отговорност и да се срещат с хората.

"Личният ангажимент винаги прави партията по-силна. Посещавайте и най-малките населени места във вашия район, защото така се затвърждава подкрепата за ГЕРБ", посочи Цветанов. Той е удовлетворен и от резултата на домакините си от Враца, защото партията върнала позициите си, и определи победата на Калин Каменов като огромен успех. "Той решава натрупани проблеми, за които не е отговорен. Уверен съм, че ще бъдат взети правилните решения", посочи Цветанов. И допълни, че основният акцент в управленския мандат на правителството е да се отделят максимално много средства, с които да се развива Северозападният регион.

Купеният и контролираният вот много усложняват демократичния процес, смята Цветан Цветанов. Според него никоя от по-малките партии не иска да има предсрочни парламентарни избори. "Ние се ръководим само и единствено от това да има стабилност в държавата. Едни предсрочни избори само биха усложнили ситуацията и увеличили популизма. Трябва да продължим по този път и да подкрепяме нашите кметове, за да може държавата да си свърши работа", обясни Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай