Цветанов се срещна с шефка на телевизия ARD

В рамките на разговора бе обсъдена политическата и медийната обстановка в България и ЕС, особено с оглед на предстоящите европейски избори...

Цветанов се срещна с шефка на телевизия ARD | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с генералния секретар на германската обществена телевизия ARD Сузане Пфаб. В срещата участваха и Хендрик Зитих - директор на Медийната програма за Югоизточна Европа на Фондация "Конрад Аденауер" и Владимир Златарски - проектен и финансов координатор към Медийната програма на Фондацията.

Цветан Цветанов и Сузане Пфаб обсъдиха предизвикателствата и заплахите за демократичните ценности и принципи, както и за медийната среда, произтичащи от фалшивите новини и дезинформацията. Двамата се обединиха около становището, че утвърдените медии следва да предприемат мерки да не попадат в капана на фалшивите новини, като съсредоточат усилията си в обективно и безпристрастно отразяване на истинските новини. „Най-добрият начин за противодействие срещу дезинформацията и пропагандата е чрез работа за повече информираност на гражданите, включително и по отношение на опасността от тенденциозна манипулация на информацията онлайн“, отбеляза Цветанов.

В рамките на разговора бе обсъдена политическата и медийната обстановка в България и ЕС, особено с оглед на предстоящите европейски избори. „Медиите и системните политически партии имат отговорната задача да осигурят на европейските граждани реалната възможност да направят един добре информиран избор на европейските избори през 2019 г.“, подчерта Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай