Цветанов се опъна на Нинова по въпроса за СДС

Вчера нинова обвини ГЕРБ, че са хванали СДС като патерица за евровота

Цветанов се опъна на Нинова по въпроса за СДС | StandartNews.com

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не остана длъжен на лидера на социалистите Корнелия Нинова по неин коментар, че партията на Борисов е потърсила „патерица“ за евровота в лицето на СДС. В отговор Цветанов обвини БСП, че се вглежда в другите политически сили докато забърква вътрешни скандали и манипулации.

„По повод извънпарламентарната комуникация, която провежда от седмици насам Корнелия Нинова, искам да подчертая, че с днешната среща с партньорите от СДС показахме, че сме чули призива на президента на ЕНП Жозеф Дол да не допуснем разпиляване на десния вот в България. За голямо съжаление, в БСП освен, че не чуха гласа на лидера си на ПЕС Сергей Станишев за единство, дори спретнаха на собствения си пленум нагледен пример как могат да бъдат фалшифицирани едни вътрешнопартийни избори. И това го заявиха не други, г-жо Нинова, а го признаха ваши вътрешни ръководни кадри в БСП“, написа Цветанов в личния си профил във Фейсбук.

"За разлика от БСП в ГЕРБ осъзнаваме, че европейските избори са въпрос на европейски ценности, на силен и обединен Европейски съюз, който да работи за ограничаването на влиянието на Русия и фалшивите новини, с които ни заливате всекидневно.

Що се касае до срещата на ГЕРБ с Воля в парламента - днес с колегите обсъдихме всички изпълнени ангажименти от управленската програма от началото на мандата до сега. Говорихме за повишените пенсии, за Коледните и Великденските добавки за пенсионерите, за увеличените заплати, за повишените доходи на учителите, за реформите в здравеопазването и за върнатите деца в училище, за строителството на пътища и магистрали, за санирането.

Но ако според Вас аз съм се отчитал на някого с повдигнати обвинения, то Вие, г-жо Нинова, само преди броени дни, лично издигнахте човек с обвинения за пране на пари за водач на евролистата на БСП! А може би сте забравила също, че в парламентарната група на БСП имате и други депутати с повдигнати обвинения за едно от най-тежките политически престъпления? От къде идва разликата в критериите и обективността Ви, г-жо Нинова? В този ред на мисли, смятам, че не Ви прави чест точно Вие да давате морална оценка за случващото се", написа още Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай