Цветанов проговори за новите санкции по Магнитски, версията му

Лидерът на "Републиканци за България" вижда руската връзка при санкциите

Цветанов проговори за новите санкции по Магнитски, версията му | StandartNews.com

Новите санкции по "Магнитски" са свързани както с корупция, така и със зависимостта на България от руската енергетика, обяви в интервю за БНТ лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

"В публичното пространство се говори за евроатлантизъм, но ако се върнем малко по-назад, ще видим, че ние обслужвахме и реализирахме онези геополитически проекти, кито са свързани с енергетиката, определени лица, които управляваха страната и прокараха "Турски поток". Ние всъщност обслужваме руските интереси и всичко това е за сметка на българския избирател".

Цветанов коментира и санкциите срещу бившия си съпартиец от ГЕРБ Владислав Горанов.

"Специално за Влади Горанов, там няма геополитика, но там има действия, които са предприети от друг човек, който е дал някакви показания, които за голямо съжаление не са били анализирани и не са проверени по надлежния процесуален ред в страната. Затова може би отвън ни казват какво е трябвало да се направи", каза Цветанов.

"Републиканци за България" се целят към местните избори, защото смятат, че провеждането на много предсрочни парламентарни избори не променя представителността в НС, а я вкарва в още по-задънена улица.

Партията е заявила и ще продължава да заявява подкрепата си за демократичните формации в лицето на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай