Цветанов: Предсрочни избори ще изгонят инвеститорите

Ако не бяхме отменили президентското вето, данък смет можеше да скочи 3-4 пъти, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

Цветанов: Предсрочни избори ще изгонят инвеститорите | StandartNews.com

БСП нямат истинска визия за България и алтернативни решения за бъдещето на страната. Политическите ни опоненти използват всякакви средства, включително и популизъм, за да осъществят мечтата си – предсрочни избори. Предсрочните избори обаче означават нестабилност и спад на инвестициите. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на третия национален форум на Предприемачи ГЕРБ, който се провежда в Поморие.
„Много често, когато БСП представят „Визия за България, представящите са повече от гражданите.
"В бюджет за 2019 са предвидени с 5 млрд. лв. повече разходи в сравнение с 2018 г. и това няма по никакъв начин да се отрази на дефицита. Какъв е отговорът на БСП - предлагат алтернативен бюджет, но не казват откъде ще дойдат нужните средства за него. Не казват и дали това ще повиши дефицита", заяви още 
Цветанов.
Вторият човек в ГЕРБ призова предприемачите да се борят с фалшивите новини и да бъдат посланици на добрите политики на правителството, за които социалистите имали задача да дискредитират.
"Няма как Корнелия Нинова да твърди, че годишно се крадат по 10 млрд. лв. от обществени поръчки при положение, че средствата, които за една година се разпределят в страната по всички програми, са 4.5 млрд. лв.", добави той. Според Цветанов имало и много спекулации по темите с данъка и гражданската отговорност на автомобилите.
"Ако ветото на президента Радев върху Закона за корпоративното подоходно облагане бе прието, съществуваше възможността данъците на гражданите за битови отпадъци догодина да скочат поне 3-4 пъти. Какво щяхме да кажем тогава на хората?У, каза Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай