Цветанов: БСП и Румен Радев са неадекватни

„Евродепутати и депутати от българския парламент ще бъдат пред ЕП, заедно с министър Желязков и превозвачите“, обяви заместник-председателят на ГЕРБ...

Цветанов: БСП и Румен Радев са неадекватни | StandartNews.com

Поводът за брифинга ни е изключително недържавническата позиция на БСП и неадекватното поведение и позиция на президента Румен Радев за пакета „Мобилност“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в централата на партията.

„Това не е нормално за генерал, който е участник в много процеси, и се предполага, че ще има смелост и раздаване за всяка битка, и ще може да обедини всички“, заяви той. „Румен Радев два дни преди гледането на пакетите в комисията по транспорт завява, че държавата ни се е провалила“, коментира Цветанов.

„Корнелия Нинова имаше смелостта да заяви, че нищо не е направено от правителството и че премиерът Бойко Борисов трябва да се обади на Меркел и Макрон, за да се търси решение на този въпрос“, посочи той. „Трябва като българи да се обединим, независимо кой от кое семейство е, дори и опозиция и управляващи трябва да бъдат ръка за ръка, когато се защитават национални интереси, а не да се търси разделение на нацията“, обяви Цветан Цветанов.

„Евродепутати и депутати от българския парламент ще бъдат пред ЕП, заедно с министър Желязков и превозвачите“, изтъкна той. „Протестът на превозвачите ни не е тема на партиите и политическите семейства, а е националната тема на България“, каза още Цветанов.

Питам Корнелия Нинова кой ще търси в ПЕС - точно техният народен представител Александър Симов само преди дни заяви много ясно, че Сергей Станишев няма да намери място в листата им, защото би могъл да отблъсне много от избирателите им, каза още Цветанов.

„Президентът Румен Радев е имал три срещи с Емануел Макрон, когато темата за мобилността беше актуална“, заяви той. „Тази тема дали беше поставена на дневен ред или той отчиташе само добрите двустранни отношения“, попита Цветанов. „Към 25 август 2018 година пакетът вече беше тема за правителството и за евродепутатите ни“, припомни Цветан Цветанов.

„Корнелия Нинова би ли попитала Румен Радев дали на 11 ноември 2018 година е отчел необходимите теми, свързани с мобилността“, коментира той. „Не разглеждаме протеста като привилегия на която и да е политическа сила, а да бъде чут силният български глас в Брюксел“, заяви Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай