Цветан Цветанов пое вътрешната комисия

Цветан Цветанов пое вътрешната комисия  | StandartNews.com

Цветан Цветанов бе избран за председател на вътрешната комисия. Той бе подкрепен от 145 депутати,само 7 се обявиха "против", трима се въздържаха.

Изненадата поднесе БСП, които гласуваха за него. Против неговия избор се обявиха от Реформаторския блок, макар Атанасов иронично да вметна, че Цветанов трябва да застане начело, за да може ГЕРБ да понесе отговорността за управлението на този сектор, който сега бил на ръчно управление от страна на премиера Бойко Борисов. Радан Кънев каза, че опозиционерите от РБ ще гласуват "против", защото с избирането на Цветан Цветанов конфликтът, който той има с вътрешния министър Румяна Бъчварова, щял да се пренесе на по-високо ниво. Без дискусии Настимир Ананиев от Реформаторския блок стана председател на транспортната комисия. Двамата заеха постовете на подалите оставка заедно с Радан Кънев Атанас Атанасов и Гроздан Караджов.

Валентин Радев от ГЕРБ пък оглави временната комисия, която трябва да разследва фактите и обстоятелствата, свързани с намесата на Русия и Турция във вътрешната политика на България. Тя бе създадена от парламента със 126 гласа "за" и само 19 "против" и 13 "въздържали се".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай