Цветан Цветанов: Насилието е част от трафика на хора

Цветан Цветанов: Насилието е част от трафика на хора | StandartNews.com

Насилието е част от трафика на хора, защото жертвите впоследствие биват провокирани да мълчат и да не споделят това, което са преживели. Смятам, че партньорството в борбата с този проблем не бива да бъде само с държавните институции, но и с гражданите, обществото и неправителствените организации. Чл. 159 от НК бе променен и това, което имаме като резултат, са ефективни наказателни присъди. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на конференцията "Насилието над жените: да отворим очи и да нарушим мълчанието".

Форумът се проведе в Сливен и бе организиран от евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел. Сливен е град, в който трафикът на хора е сериозен проблем, заяви Цветанов. Той припомни, че по данни на ООН годишно печалбата от трафик на хора е в размер на 32 милиарда долара.

От своя страна министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която също участва в срещата, призова жертвите на насилие да споделят проблема си. Много бих се радвала тази кампания да научи хората да споделят проблемите си, както и да разберат към кого да се обърнат за тяхното разрешаване, добави Танева.

Във форума взе участие и кметът на Сливен Стефан Радев, депутатките от ГЕРБ-Сливен Мария Белова и Галя Захариева, кметовете на Нова Загора Николай Грозев, на Твърдица Атанас Атанасов, на Котел Коста Каранашев, общински съветници и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай