Събота,

Цветан Енчев - изходът е силен кабинет, а не поредните избори

От: Редактор -
906
Цветан Енчев - изходът е силен кабинет, а не поредните избори
A
A
A

От политическата криза трябва да се излезе с формиране на стабилно мнозинство в НС, което от своя страна да излъчи един работещ, силен Министерски съвет. Това заяви водачът на листите на ДПС за 25-ти МИР в София и Враца Цветан Енчев в предаването “Важното, казано на глас” по bTV радио.

Според него в кабинета трябва да се подредят такива министри и екипи, които да изведат България от множеството кризи. 

Всеки от нас ги усеща, когато отиде в магазина, каза Енчев.

Той заяви още, че е Изключително неприятна тезата, която се върти в общественото пространство - че ще има следващи избори през есента. 

По отношение на бюджета, който новият парламент трябва да одобри, Енчев каза, че трябва да е балансиан, реален и най-вече ефективен, за да решава проблемите. 

Енчев коментира и доклада на Държавния департамент на сАЩ, излязъл по-рано тази седмица.

Много чувствителни изведнъж станахме в България, че някой пише доклад. Този документ показа ясно, че има проблем с правата и свободите, както и че има проблем със свободата на медиите. 

Хубаво е вместо да се правим на обидени, че са ни направили забележка, много внимателно да четем тези доклади на партньорите ни в НАТО, в ЕС, да си извлечем своите поуки и да тръгнем по пътя на разума, отговорността и диалога, за да направим истинска съдебна рефомва, категоричен е дългогодишният депутат от ДПС. 

Той припомни, че от ДПС вече внесоха проектозакон в 48-мото Народно събрание. 

Има воля, въпросът е да има политически диалог, предложения и търсене на правилните решщевия, които да се вземат с консенсус. С инат това няма да стане, заяви Цветан Енчев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com