Цонев: Отказах на Борисов и затова бях ударен

Цонев: Отказах на Борисов и затова бях ударен | StandartNews.com

София. "Аз просто отказах да целуна пръстена на кръстника и затова бях ударен. А кръстникът беше оня, който в последните 4 години управляваше държавата". Това заяви бившият министър на отбраната от времето на Тройната коалиция Николай Цонев пред TV7.

Цонев бе арестуван през 2010 г., а след това и обвинен заедно със съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров и бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов за подкуп. След дело, продължило 2 години, той беше оправдан.

Бившият министър определи водените срещу него дела като опит на предишното управление да си направи реклама и PR пред Брюксел. Според него скандалите с Цветан Цветанов са "разчистване на сметки между Бойко Борисов и него", а не организирана атака срещу бившия вътрешен министър от БСП и ДПС.

Николай Цонев посочи, че в новия политически проект, който ще правят отцепили от ГЕРБ, не отправя никакви нападки срещу Бойко Борисов, което означава, че проектът е в услуга на лидера на партията, а старата структура е на Цветан Цветанов.

По думите му президентът няма право да връща с вето промените на бюджета. Така се пречи на управляващите да провеждат обявената от тях политика, а това не е морално, щом са избрани от Народното събрание.

Реших да вляза в политиката след случилото се с мен, обяви Цонев. Финансирането на партията става с членски внос и дарения, съобщи той. Досега никой не е казал, че съм вършил далавери в министерството, нещо повече, аз първи спрях заменките в системата на военното министерство, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай