Четвъртък,

Цонев: Скандално е Радев да ни пробутва измамници за политици!

От: Редактор -
A
A
A

Йордан Цонев направи остър коментар относно действията на президента Румен Радев и неговия екип, както и за нападките, свързани с кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент на страната. 

" Решението да издигнем президентска кандидатура е историческо. Защото за първи път ДПС издига своя кандидатура за президент, при това кандидатура на етнически турчин.

Мотивите са, първо, че в XXI век в европейска България трябва да сме свикнали с мисълта, че у нас живеят различни етноси и всички те имат равни права.

Второ, ДСП има много ясна визия как трябва да изглежда президентската институция. Ние имаме изключително чувство за държавност и сме много отговорни към тази институция. За нас тя трябва да олицетворява единството на нацията и върховенството на закона.

Няма как да бъде скандално, щом живеем в демокрация, а не в 15-ти век. Не е скандално, защото няколко десетки либерални партии, които са излъчили в момента 8 европейски премиери, избраха етническия турчин Илхан Кючюк, член на ДПС, за свой президент в рамките на АЛДЕ. Не е скандално, защото етническата българка, също член на ДПС, Антоанета Асенова, е избрана за президент на Младежките либерали в Европа. Питам аз - защо това не е скандално в Европа, а е скандално в България?

В същото време в България има наистина скандални неща, които едва ли в Европа биха ги приели за нормални. Например, скандално е българският президент да нарушава Конституцията, назначавайки за министър човек, който гази Конституцията! Скандално е един президентски съветник, осветен със СМС-и, да оказва търговия с влияние, вкл. и в съдебната система, и още да не е уволнен!

Скандално е друг президентски съветник да цъфва на среща с митничар, да си крият телефоните и после да си тръгне от срещата с пълна торбичка и още да не е уволнен! И да няма никакви съмнения за корупция!

И медите, контролирани от Прокопиев, да мълчат по този въпрос. Това е скандално!

Скандално е също така нарушител на Конституцията и човек, подписал декларация с невярно съдържание, да бъде промотиран в продължение на два месеца едва ли не като носител на морал и единица на почтеност.

Това е ужасно скандално! Провокация е отношението на президента Радев към етническия мир с въпроса, който отправи към председателя на ДПС коя е неговата родина.

Така че има доста скандални и провокативни неща в българката политика и обществен живот и не бих казал, че сред тях се нарежда кандидатурата на г-н Карадайъ за президент."

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички