Петък,

Цонев поздрави премиера за професионалния му празник

От: Стандарт, снимка БТА -
829
Цонев поздрави премиера за професионалния му празник
A
A
A

Заради отсъствието от блиц контрол в парламента на премиера Кирил Петков и половината министри, от ДПС поискаха отлагане за следващия петък, но това не бе прието. 

 „Разбирам, че може би премиерът смята, че днес е професионалният му празник, тъй като е деня на шегата и лъжата - има право да празнува, но щяхме да го отпразнуваме заедно. Днес си купих връзка байдънка. Не излъгах, че ми я е подарил”, каза заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Правилникът за организацията и дейността на парламента предвижда всеки първи петък от месеца премиерът и вицепремиерите да отговарят на актуални питания от народните представители в първите два часа от заседанието. Днес обаче стана ясно, че Кирил Петков и голяма част от вицепремиерите няма да са в НС, информират от БГНЕС.

На депутатски въпроси отговарят само вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. 

В същото време участници в протеста на полицаите, които тази сутрин започнаха изграждането на палатки пред Министерството на финансите (МФ), публикуваха в социалната мрежа снимки с премиера Кирил Петков, на които се вижда как той е спрял да поговори с тях. Според представители на СФСМВР срещата се е състояла тази сутрин.

Премиерът Кирил Петков разговаря с протестиращите полицаите пред МФ

Снимката предизвика втора гневна вълна сред опозицията в парламента, която отново настоя Кирил Петков да дойде в парламента.

От "Възраждане заявиха, че през търсачката на Google са видели как "Петков се разхожда безцелно по улиците на София".

"Освен ако разходката му не е по някаква неотложност, молим да проверите дали все пак не е тръгнал към Народното събрание да отговори на въпросите ни", обърнаха се от партията към председателстващия заседанието. "Ако е тръгнал към нас, ще го посрещнем", отговори им Атанас Атанасов, зам.-председател на парламента.

 От ДПС също излязоха с подобен апел. "Има снимки на Петков от граждани. Свържете се с него, да не се крие като мишка в МС. Ако е мъж да дойде да отговаря тук, защото стига се е крил. Вчера чухме, че явно е прекалил с нещо", апелира Хамид Хамид.

От опозицията поискаха 20-минутно прекъсване на блиц контрола, докато дойде премиерът.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички