Цонев: Нямаме План за възстановяване заради олигарха Иво Прокопиев

Проектът се забави заради лобизъм в полза на бизнеса му, разкри зам.-председателят на ДПС

Цонев: Нямаме План за възстановяване заради олигарха Иво Прокопиев | StandartNews.com

Планът за възстановяване и устойчивост на България можеше и трябваше да бъде внесен още миналата година и тогава щяхме да имаме и авансова сума, и одобрени действия. За съжаление обаче управляващите не го внесоха, защото трябваше някои проекти да бъдат подготвени - проекти на медийния и енергиен олигарх Иво Прокопиев. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента зам.-председателят на ДПС и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев.

Съжалявам, че трябва да ви го кажа. Съжалявам, че ви стана банално, но това е. Докато тази тема не се подеме от всички така ще бъде, заяви Цонев. И обясни за кои проекти става въпрос.

Например за батериите, за фотосоларите, изключването на водорода. Говорят за декарбонизации, а изключиха водорода от Плана, подчерта Йордан Цонев.

"Щяхме да имаме план, ако не беше лобизмът в полза на бизнеса на този човек. Това е истината!", категоричен бе зам.-председателят на ДПС. Той припомни как че ДПС предупреди, че Планът пак ще бъде върнат.

Той ще бъде отлаган и България губи, българският бизнес губи страшно много, каза Цонев. Попитан ние сами ли си отлагаме Плана или Европейската комисия го прави, народният представител заяви: "Ние сами си го отлагаме, защото първо го забавихме заради въпросните проекти и второ вкарваме проекти които не отговарят на изискванията - батериите. Сега се опитваме да напаснем всичко"

"Това е цялата работа. Европейската комисия ни казва "НЕ!" учтиво. Вчера какво чухме: Урсула ми каза да туитна, че вървим с „перфектна скорост“. Чудесна скорост!", допълни Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай