Ценков: Ще работим за финансова стабилност на община Видин

Ценков: Ще работим за финансова стабилност на община Видин | StandartNews.com

Надявам се, че след конституирането на Общинския съвет, съветниците, които са там, за да представляват видинските граждани, ще загърбят различията си и ще обединят усилията си, за да създадем и изпълним със съдържание новия модел на управление, нужен на община Видин. Това каза кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков в разговор с представители на банковите институции. В диалога, в който участваха и кандидати за общински съветници на партията бе коментирана необходимостта от приемственост в работата на общинската администрация. Работим трудно, когато няма приемственост, подчертаха представителите на банковия сектор.

"В нашата работа няма да има реваншизъм, но където са необходими промени, те категорично ще бъдат извършени", заяви Огнян Ценков. Той бе категоричен, че ще работи за финансовата стабилност на общината. „Без финансова стабилност не могат да се правят истински политики за развитието на която и да е община. Разумното управление на публичните финанси ще даде възможност за повишаване на кредитния рейтинг на общината и ползване на финансови инструменти за осъществяване на приоритетни проекти. Качественото планиране за следващите години ще бъде основен ангажимент на нашия екип", заяви кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков. Банкерите призоваха да бъде извършен цялостен одит на сключените от община Видин договори, поради съмнение, че голяма част от тях са неизгодни. Те призоваха да бъдат създадени условия за инвеститорите, както за тези, които вече работят с община Видин, така и за тези които търсят нови пазари. „Няма голям и малък инвеститор, всеки може да допринесе за развитието на общината", подчертаха представителите на банковите институции.

Ценков представи акцентите в управленската програма на ГЕРБ за постигане на финансова стабилност на общината. „Предвиждаме въвеждане на разработени и тествани в практиката правила за поемане на задължения и извършване на разходи; разработване и прилагане на оздравителен план за преодоляване на финансовата задлъжнялост на общината; разумна приходна политика, съобразена с възможностите и потребностите на населението, при спазване принципа на солидарност; използване на Европейско финансиране за реализиране на мащабни проекти; разработване на правила и прилагане на конкретни мерки за недопускане на просрочени задължения; промяна в начина на разпределение на средствата за населените места в общината", каза още Огнян Ценков.

Според Ценков изключително важно е, когато се говори за реализирани проекти да не се говори само за това колко средства са усвоени. „Много по-важно е как сме използвали тези средства, отговорили ли сме на потребностите на хората, т.е. освен законосъобразни, което дори не следва да се коментира, действията на добрата местна власт трябва да бъдат и целесъобразни", подчерта Ценков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай