Събота,

Цачева: Трябва повече активност на службите и компетентните институции

От: Администратор -
Цачева: Трябва повече активност на службите и компетентните институции
A
A
A

За мен трябва повече активност на службите и компетентните институции, защото не мога да приема, че в Париж, за мен това е синхронизирано действия, просто така е останало незабелязано и че терористите са толкова велики, че могат да правят, каквото си поискат в една европейска столица и то не коя да е без за това да няма поне някаква следа от подготовката им и която би довела до повече внимание от страна на службите. Това каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред журналисти във връзка с атентатите във Франция, предаде „Фокус".

Във връзка с това защо Франция е обект на терористични действия председателят на Народното събрания обясни, че тя е сърцето на демокрацията. „Тя е символът на човешките права и свободи, както и Париж. За всеки един човек стъпквайки там това е събирателният образ на демокрацията и човечеството в 21 век, това от много години е така", поясни Цачева. По думите й, не трябва да се отстъпва в утвърждаването на тези демократични ценности и на цивилизационни принципи, които са общи за изграждането на целият ЕС.

„В същото време трябва да сме наясно, че срещу нас стои противник, който не споделя тези принципи и ако ние с толерантност само отвръщаме не съм убедена, че това е вярното решение", каза тя. Във връзка с това дали се налага свикване на КСНС Цецка Цачева коментира, че това е от компетенциите на президента. Тя каза, че Европа има нужда от затягане на сигурността. „За мен трябва да има обща политика, такава каквато очакваме и по въпроса с бежанската криза. В този смисъл очаквам да бъдат не само посланията на европейските институции, но и техните действия", каза Цецка Цачева във връзка с това дали трябва да има обща европейска политика за справяне с тероризма.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички