Неделя,

Цачева: Борбата с корупцията е видима

От: Администратор -
1601
Цачева: Борбата с корупцията е видима
A
A
A

Новият законопроект на правителството за въвеждане на електронното управление, в това число електронно правителство, електронно правосъдие, са още една стъпка за борба с корупцията. Това каза председателят на НС Цецка Цачева на заседанието на Икономическия и на Правния комитет на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество /ПАЧИС/. Форумът, чийто домакин е българският парламент, се провежда в Златни пясъци. Централна тема в него е борбата с корупцията и изработването на адекватна правна рамка за противодействие, която да важи за всички 12 държави членки.

Цачева посочи, че много от усилията и резултатите в борбата срещу корупцията на правителството и на премиера Бойко Борисов са вече видими и това не се свежда само до медийно огласените или не акции на митниците и срещу контрабандата. Антикорупционният законопроект на Меглена Кунева трябва да бъде преработен с всички забележки, които постъпиха от народните представители, и тогава, когато бъде внесен от правителството в парламента, съгласно нашите правила ще бъде обсъден и приет, увери Цачева.

Сега се придвижва и законопроектът за електронна идентификация, която удостоверява самоличността на потребителите, един ключов компонент в частта - връзката между граждани, бизнеса и администрацията за услугите. В близките месеци законопроектите за електронно правителство, електронно правосъдие и здравеопазване ще бъдат разгледани в комисиите и част от тях от още следващата година да бъдат факт, каза варненският депутат от ГЕРБ Павел Христов, който е зам.-ръководител на българската делегация в ПАЧИС .


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички