Тристранката гледа проектобюджета за 2014 г.

Тристранката гледа проектобюджета за 2014 г. | StandartNews.com

София. Националният съвет за тристранно сътрудничество ще разгледа проектът за бюджет 2014 г. Освен това на днешното заседание ще гледат проектобюджетите на Здравната каса и на държавното обществено осигуряване. Вдигането на минималната работна заплата на 340 лева от началото на 2014-та година също ще бъде една от основните теми на заседанието на Тристранката.

Миналата седмица Надзорният съвет на НОИ одобри проектобюджета на общественото осигуряване. Синдикатите от КНСБ гласуваха „против", заради замразяването на обезщетението за безработица, което остава 7,20 лева дневно.

Проектът предвижда индексиране на всички пенсии с 3% от 1 юли, вдигане на обезщетението за отглеждане на малко дете на 340 лева.

30 млн. лева повече за лекарства и с 55 млн. лева повече за лечение на онкологични заболявания предвижда проектобюджетът на НЗОК за 2014 г. С близо 200 млн. лева по-малко са предвидените разходи за болниците, а около 90 млн. лева от дължимото на лечебните заведения за 2013 г. ще бъдат прибавени към разходите за следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай