Събота,

Тренчев: В бюджета няма идея за реформа

От: Failed to load user -
2205
Тренчев: В бюджета няма идея за реформа
A
A
A

София. "След като се запознахме с бюджета, сме на мнение, че в него няма идея за реформа", коментирапо след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество Константин Тренчев, президент на КТ "Подкрепа", предаде "Фокус".

"Бюджетът за 2015 г. се разминава с управленската декларация. По един механичен начин се казва: "Дай да махнем още 10% навсякъде" - нещо, което съм виждал вече толкова пъти, че ми е омръзнало. Защото може някъде съкращенията да са 30%, някъде да са 100%, а някъде да се добавят хора", категорично заяви Тренчев, като добави, че има абсолютно излишни структури, но и такива, в които не достигат хора.

Президентът на КТ "Подкрепа" подчерта, че имат и питания по отношение на емитирането на нов дълг в размер на 8 млрд. лева и по какъв начин ще бъдат разпределени средствата. "Не се плаша от това да се вземе заем, а от това как ще се изразходва, защото в България доста заеми са отишли не по предназначение. Затова ще предложа механизъм за някакъв обществен контрол за разходването на тези заеми, защото иначе ще натоварим и правнуците си, което не е желателно", каза Тренчев.

"За енергетиката казах, че ако не се налее ликвидност, има опасност тя да спре напълно", допълни той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички