Транспортният министър обяви при какво условие напуска поста

Президентът и ГЕРБ заработиха в синхрон, особено по газовите сделки, оплака се Събев

Транспортният министър обяви при какво условие напуска поста | StandartNews.com

„Моето лично обещание към Кирил и Асен е, че от момента, в който те не са в управлението, аз си тръгвам от официалната сцена, но ще продължа борбата срещу мафията", заяви в интервю за Нова телевизия транспортният министър Николай Събев в коментар на предстоящото гласуване на вот на недоверие на правителството на Кирил Петков, в което вицепремиер и министър на финансите е съучредителят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Президентът и ГЕРБ заработиха в синхрон, особено по газовите сделки, оплака се Събев по повод критиките, отправени към кабинета от страна на Румен Радев и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Почти всички маски паднаха. Ще се види кои още не са. Очевидна е тази на президента, на т.нар. опозиция, на "Има такъв народ", категоричен бе Николай Събев.

„Изпитах много голямо разочарование, защото по време на предизборната кампания имах усещането, че с президента сме заедно и че заедно се борим да една нормална България. Че това е човекът, за когото националната кауза и суверенитет е нещо, което е много важно и това са неща над всичко. Дори между приятели го защитавах много, когато правеше гафовете за Крим. Вярвах, че той ще бъде този стабилизиращ фактор, когато ние искаме да направим промяната. Беше очевидно, че ние ще разбутваме схеми и добре уредени отношения и правила, които са давали възможност до този момент България да обеднява”, коментира транспортният министър.

Запитан дали е усетил кога е започнал разривът в отношенията той отговори: „От момента, в който започнахме корекциите в газовия бизнес. Сменихме ръководството в него, говорихме за други неща и пристъпихме към тази позиция, с която искаме да поставим България в една по-независима ситуация. Веднага, след като сменихме ръководството, започнаха много интересни изказвания от негова страна. Изпитвах пълно недоумение със ситуацията на 3 март с Националната служба за охрана”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай