Тошко Йорданов с коментар защо не бе обвинен Борисов

“Ако всички материали бяха стоварени по американскта правораздавателна система, със сигурност нямаше да се каже, че няма доказателства

Тошко Йорданов с коментар защо не бе обвинен Борисов | StandartNews.com

“Ако всички материали бяха стоварени по американскта правораздавателна система на 12 бългрски граждани, които да преценят кой е виновен - със сигурност нямаше да се каже, че няма доказателства. За пореден път прокуратурата замита някакъв случай". Това заяви в студиото на “Събуди се” депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

“Много отдавна прокуратурата трябваше да се задейства по този въпрос. Подобен е случаят за "Седемте джуджета”. Такива неща се случват и то с участието на българската прокуратура”, каза още Йорданов.

В една цяла правораздавателна система, в която има право да решава дали да се задейства или не - в единия случай може да има натиск върху съответен гражданин, а в друг - прикриване на престъпление, коментира още Йорданов. “Затова са крайно наложителни промените в тази част. Трябва да има възможност доказателствата да бъдат представени пред съд и той да реши дали да бъде повдигнато обвинение или няма достатъчно доказателства. Трябва ни независим орган, какъвто ние нямаме!”

По думите на Йорданов обществото няма доверие в институцията.

“В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, с един човек най-отгоре”, заяви Йорданов и допълни: “Самата прокуратура така е структурирана, че главният прокурор може да спре всичко”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай