Това ли е острието на Борисов за кмет на Пловдив?

Силна дама каза ще играе ли за ГЕРБ

Това ли е острието на Борисов за кмет на Пловдив? | StandartNews.com

Кой ще бъде кандидат-кметът на ГЕРБ в Пловдив? Въпросът мира не дава на актива както под тепетата, така и на централно ниво. Той застана на дневен ред, след като Борисов хвърли в смут съпартийците си, заявявайки на 6 ноември 2022 г., че досегашният му фаворит Здравко Димитров Зико няма да е кандидат-кметът на ГЕРБ.

Борисов не посочи конкретна причина защо няма да номинира сегашния градоначалник, но коментира, че "умората и изхабяването си казват думата" и допълни, че това решение не е лоша политическа оценка за кмета на Пловдив, с когото вече е разговарял по темата избори.

Първата хипотеза за наследник на Зико бе районният кмет на "Тракия" Костадин Димитров, който, по думите на Борисов, се радва и на широка подкрепа от гражданите. Но все повече гласове в партията издават, че лидерът се е спрял на Дани Каназирева, която бе и депутат от ГЕРБ в кратките парламенти миналата година.

„Марица” пусна интервю с Каназирева. На въпроса: „Неотлъчно сте до Бойко Борисов при посещенията му в Пловдив и областта. Вие ли ще сте кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив?”, Каназирева отговори: „Присъствам на тези срещи  в лично качество по покана на Борисов, а не като партиен активист. Винаги съм смятала, че не партийното членство и не даден пост прави един човек успешен. Напротив, всеки със своите индивидуални качества изпълва със съдържание определена позиция.

Като областен управител превърнах тази администрация в работеща и хората разбраха, че има такава институция, която да обръща внимание на всеки проблем, който те поставят.

С Бойко Борисов като премиер работих в една от най-тежката и кризисна ситуация на COVID пандемията, като успоредно с прилагането на мерките придвижихме много проекти за региона, които бяха оставени да чакат. Може би съм доказала, че работя активно и адекватно, при това - в кризисни моменти, и това е причината Борисов да ме кани да присъствам на подобни посещения. Кандидат на ГЕРБ обаче едва ли мога да бъда.”.

"Здравко Димитров е много добър човек, работи много и направи много, но трябва темпото да се увеличава, а не да намалява. Пловдив е много жив град. Трябва му околовръстно, много неща, трябва да се живее с тази мисъл", посочи на 6 ноември Борисов. Той припомни здравословните проблеми на Димитров и претърпените от него операции.

На въпрос дали с това решение цели да успокои партията в града, в която покрай пробива за водната палата противоречията с кмета ескалираха драстично, Борисов отговори: Редиците на ГЕРБ в Пловдив са много стегнати, това, че са различни хора, не трябва да ни притеснява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай