Тошко Йорданов: Заплашиха с убийство председателя на парламента

Това станало след като Ива Митева обявила, че законът за НСО минава на първо четене

Тошко Йорданов: Заплашиха с убийство председателя на парламента | StandartNews.com

Председателят на парламента Ива Митева е получила заплаха за убийство. Това съобщи Тошко Йорданов в кулоарите на Народното събрание.

"Постъпил е сигнал в Министерството на правосъдието за заплаха за убийство към госпожа Ива Митева. Интересно е съвпадението, че той е дошъл в момента, в който тя обяви от трибуната, че законът за НСО минава на първо четене. Веднага някой се и активирал да изпрати имейл със заплаха за убийство към госпожа Митева", обясни председателят на ПГ на "Има такъв народ".

И добави: "Това е изключително гневна политическа демонстрация. Сигналът е изпратен е до министерството на правосъдието. Имейлът е забавен, от този тип заплахи, сравними със заплахите, които получава Бойко Борисов. Само че госпожа Митева не смята да реагира като него, защото сигналът е смешен.", обясни председателят на ПГ на "Има такъв народ".

Зам.-председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!”  Николай Хаджигенов определи сигнала като жалък.

„Така се използва политическата ситуация. Малоумна история, типично за ГЕРБ между другото”, каза той.

„ГДБОП вече работи по темата. Със сигурност ще имат резултат. Сигналът е жалък, това е опит за натиск, опитват се да уплашат Митева, опитват се да сплашат всеки един от нас. И това е моментът, в който трябва да кажем, че нас не ни е страх”, категоричен бе Хаджигенов. 

ГДБОП вече проверява сигнала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай