Тошко Йорданов срази Христо Иванов, остро сравнение

Председателят на ПГ на ИТН отговори на обвиненията по адрес на Слави Трифонов

Тошко Йорданов срази Христо Иванов, остро сравнение | StandartNews.com

Христо Иванов е цар на говореното на неистини, защото в миналия парламент той, БСП и „Изправи се, ние идваме“ отказаха да подкрепят и да участват в правителство.

Така председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов отговори на обвиненията на Христо Иванов, че Слави Трифонов чупи преговорите за пореден път.

ВИЖ ОЩЕ: Цонев с призив към Нинова и Радев след записа

"Аз го разбирам, след като днес се видя какво говори Христо Иванов, когато е искрен, когато казва това, което мисли и казва как постъпват. В момента човекът просто замазва. Целият контекст днес излезе в ефир, като вътре в контекста каза нещата, които каза и които са отвратителни. Така изглежда българското политическо блато", каза Тошко Йорданов пред bTV.

ВИЖ ОЩЕ: Напрежение. Тошко Йорданов скочи на Лена, обвинението

„Ние със сигурност отиваме на избори, не знам те на какво мислят да ходят, но тези преговори приключиха, защото в такава гнусна, неморална, задкулисна, долна игра, в която две партии се наговарят срещу трета, поставят се условия дори кой да е председател на парламентарна група. Това е абсолютно малоумно, все едно аз да кажа кой да е начело на ДБ, това не е моя работа, аз нямам право да казвам такова нещо“, добави Йорданов.

ВИЖ ОЩЕ: Бесепар каза какво ще стане с мандата

„Хубавото е, че всичко става пред очите на хората. Те не се неспособни да вземат решение, въпреки че голяма част от политиците разсъждават по този начин“, каза още той.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова втвърди тона, какво следва

"Забелязвате ли колко е жалко, имаме в момента кабинет в оставка, който може би ще стане най-дълго управляващият кабинет в оставка. Когато това правителство получи вот на недоверие, то 5 или 6 дни се подмотква, за първи път в българската история, без да отиде да си подаде оставките и ги пратиха по куриер на президента. Това са хора, които трябва да ги изчегърташ със шпатула от кабинетите им. Жалко, никаква разлика между тях и Бойко Борисов", допълни Тошко Йорданов. 

ВИЖ ОЩЕ: Какво става при нови избори? Говори Петков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай