Тошко Йорданов с важно изявление за Каримански

Искането за оттегляне ня кандидатурата е изнудване

Тошко Йорданов с важно изявление за Каримански | StandartNews.com

Тошко Йорданов бе категоричен, че няма да оттеглят кандидатурата на Каримански, защото това е изнудване. Относно заплашителните SMS-и, изпратени на Каримански, той заяви, че натискът да се оттегли идва от „Продължаваме промяната“ и министър-председателя

„В инфраструктурата на България има огромен проблем. Министерството на регионалното развитие и благоустройството практически не работи и е блокирано. Не може да поправи нито една дупка, нито една мантинела, нито да построи един метър нов път“. Това каза по БТВ заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„Знаейки това нещо, днес нашите партньори от ПП и БСП, включително ДБ и с гласовете на „Възраждане“, си позволиха да блокират за пореден път МРРБ. Това, което направиха е нелепо. Парите за пътища са пари, които даваме и нашите колеги ги блокират и не ги дават все едно са техни“, коментира Йорданов. „Недопустимо е подобно нещо, за което имаме съгласие, да се играе долно. Ако това е политическа игра, това е безобразие, защото се залага животът на хората. МРРБ в момента е заложник и ако нещо се случи, вината не е в министър Караджов“, категоричен бе Тошко Йорданов.

По думите му проблемът от неплащането е, че нито една фирма не работи и министърът няма механизъм, с който да ги накара да работят. Йорданов заяви, че има общо решение по отношение на МРРБ и осъзнаване на проблема и според него коалиционните му партньори го използват за разменна монета ИТН да оттегли кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ.

„Имаше намеци от представители на МС в тази посока - че е разменна монета. Да използваш за разменна монета живота на хората срещу нещо като това кой да е гуверньор на БНБ е доста нисък морал, ако това е така“, заяви той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай