Неделя,

Топ социалист с люта закана: "Позитано" ще ви се види тесен

От: Иван Ангелов -
9295
Топ социалист с люта закана: "Позитано" ще ви се види тесен
A
A
A

Люта закана: „„Позитано” ще ви се види тесен”, отправи към съпартийци евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов, който е и член на Националния съвет на БСП. Предупреждението бе към социалистите, които се опитват да направят скрита коалиция с ГЕРБ.

В интервю за БНТ Витанов застана категорично срещу връщането на хартиената бюлетина.

Според него аргументът, че никоя европейска страна не гласува само машинно, не е състоятелен, заради търговията с гласове у нас и големия дял невалидни бюлетини при гласуването на хартия. Витанов изтъкна, че дискусията, която се води в парламента, е далеч от проблемите на хората.

"Трябва да гласуваме само с машини, защото - в Европа не гласували само с машини, ама там нямат 10% невалидни бюлетини и никой не си продава гласа за 20 евро. Дискусията за флашките е несъстоятелна и, аз мога да говоря от името на БСП, сякаш ръководството на БСП си търси оправдание за изборите 2 месеца по-късно. Не мога да приема, че са били фалшифицирани изборите, не за друго, ами за това - как така фалшифицираш изборите и ги подаряваш на ГЕРБ?! Ако някой в БСП си мисли, че с третия мандат може да си прави замаскирана коалиция с ГЕРБ, повярвайте ми, "Позитано" ще му се стори тесен", коментира той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com