Вторник,

Топ политолог със сензация! Коя партия идва

От: Редактор -
3598
Топ политолог със сензация! Коя партия идва
A
A
A

Доста любопитен политически анализ на топ политолог за ситуацията в страната.

Между ГЕРБ и ПП-ДБ няма нищо общо, а различията не дават възможност за договаряне. Двете политически формации се различават по произход, ценности и цели, каза политическият психолог проф. Антоанета Христова.

ГЕРБ тръгна от популистка партия и премина през много етапи на развитие, а когато "закачи" СДС на ревера показа на всички, че се позиционира център - дясно в политическия спектър.

Според нея началото на ПП-ДБ е свързано с наследници на хора, които са били добре представени в обществото преди демократичните промени през 1989 г. Те са научени да правят кариера на спокойно и подадено, без да се води битка за реализация.

ПП-ДБ търпи развитие, което вече изтласка дясно ориентираната "костовистка" част от ДСБ и там останаха представители с ляво политическо мислене, което ги сближи с Христо Иванов и ДБ, твърди политическият психолог.

В обстановка на международна и вътрешна политическа несигурност се налага у нас да се създаде кризисно управление, което не предполага игра на опозиция.

Тя прогнозира, че в следващите месеци ще станем свидетели на опит за нова лява политическа формация, свързана с президента Румен Радев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com