Топ икономист със сензационно изказване за Хекимян

Какво каза Михаил Кръстев и за други фигури в политиката

Топ икономист със сензационно изказване за Хекимян | StandartNews.com

Известен анализатор даде много интересна социална оценка на кандидата на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян, както и на други политици.

Антон Хекимян е изключително успешен в своята сфера, разпознаваем и издигнал се до възможно най-високото стъпало - ръководител на една от двете най-големи телевизии в страната.

От страна на ГЕРБ подобна кандидатура е повече отколкото могат да мечтаят и честно казано - отколкото заслужават на фона на управлението на София през последните десетилетия.

Това написа икономиста Михаил Кръстев относно кандидадурата на хекимян за кмет на София от ГЕРБ - СДС.

Ето какво гласи целият пост на икономиста Михаил Кръстев без редакторска намеса: "Anton Hekimyan е изключително успешен в своята сфера, разпознаваем и издигнал се до възможно най-високото стъпало - ръководител на една от двете най-големи телевизии в страната. От страна на ГЕРБ подобна кандидатура е повече отколкото могат да мечтаят и честно казано - отколкото заслужават на фона на управлението на София през последните десетилетия.

Тук основният въпрос, който социалните антрополози трябва да изследват е, защо толкова успешни в кариерата си български граждани се отказват от нея, за да се занимават с политика?

Като ръководител на бТВ Хекимян има много повече лостове за обществено благотворство, отколкото като кандидат-кмет с изоставане от опонента си, ако гледаме социологическите проучвания.Също както Ицо Хазарта, който като рапър е допринесъл много повече за създаването на критична обществена нагласа към корупция или несправедливост, отколкото като невзрачен "народен представител".

Примерите са безкрайни, дори Васил Терзиев е сред тях.Дали корените на този феномен се крие в Учредителното събрание или назад?"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай