Томислав Дончев направи разкритие за днешните срещи на Мария Габриел

Разговорите бяха конструктивни, невинаги лесни, призна зам.-председателят на ГЕРБ

Томислав Дончев направи разкритие за днешните срещи на Мария Габриел | StandartNews.com

По време на днешните срещи на номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел с ръководствата на повечето парламентарни групи не са обсъждани министерства, имена и позиции. Това разкри заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев след последната среща - тази с парламентарната група на "Има такъв народ".

"Благодарим на всички, които се отзоваха. Разговорите бяха конструктивни, невинаги лесни. Става дума за различни партии с различни позиции, виждания, цели и приоритети. Бяха обсъдени проблеми, рискове, възможности, политики, включително и политически формули - възможни и невъзможни формати. Не са обсъждали министерства, позиции и имена", каза Дончев.

В търсене на парламентарна подкрепа Мария Габриел представи приоритетите си днес пред ДПС, БСП и ИТН. От ГЕРБ-СДС бяха насрочили среща за днес и с "Продължаваме промяната-Демократична България", но от втората парламентарно представена група поискаха разговорите да са утре заради отсъствието от страната на лидерите на ПП - Кирил Петков и Асен Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай