Четвъртък,

Тома Биков проговори за Демократична България. Защо не може без тях

От: Иван Агелов, кадър Нова ТВ, архив -
3667
Тома Биков проговори за Демократична България. Защо не може без тях
A
A
A

Най-голямата ни задача в момента е да дадем някакво решение на политическата криза. Това не би могло да стане без участието на "Демократична България".  Мнението изрази пред Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос за  възможна коалиция с БСП и ДПС с мандат на Стефан Янев.

„Създаването на правителство не е гаранция за решаване на политическата криза. Понякога това е възможност и за нейното задълбочаване. С БСП да управляваме - ние имаме решение на нашия конгрес. Не мисля обаче, че това би дало решение на политическата криза. Решение, без участие на „Демократична България” във формулата, не би могло да се намери”, подчерта той.

Според Биков за трайно решаване на политическата криза е необходимо формации, които са били в тежък конфликт – да участват заедно в управлението. „Мисля, че една конструкция, която оставя ДБ извън управлението на страната, ще бъде нестабилна. Разбира се ние ще понесем единствени негатива. Ние нямаме проблем с това. Но проблемът е, че няма да има смисъл от поемането от този негатив”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Тома Биков беше категоричен, че ако политическата криза се решава само с аритметика, вероятно е щяла да бъде решена отдавна.  „Политическата криза се решава и със символни жестове. С лекуване на раните и дълбоките причини, които са я породили”, каза той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com