Тома Биков изригна! Спешен призив към Радев

Какво каза за мандата на Нинова

Тома Биков изригна! Спешен призив към Радев | StandartNews.com

Тома Биков от ГЕРБ призова БСП да върне третия мандат за съставяне на правителство. Той отправи много остри думи срещу Корнелия Нинова.

"Това е крайно неуместно и обезпокоително. За нас това е директно погазване на духа на българската Конституция, която определя, че третият мандат се дава, за да бъдат водени преговори за правителство, а не за да бъде решаван въпросът с КЕВР или друга институция", коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът.

,Третият мандат не се дава, за да може да се направят в последния момент стотици назначения и съмнителни сделки с държавни институции. Той се дава за преговори, г-жа Нинова погазва Конституцията, не спазва нейния дух и духа на мандата. Тя предава доверието на българските граждани и на президента Радев'', смята той.

Затова призоваваме Нинова незабавно да върне мандата и президентът в най-кратък срок да насрочи предсрочни парламентарни избори, които да ни изведат от тази политическа, а вече и институционална криза, посочи в заключение народният представител от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай