Четвъртък,

Тома Биков: Горанов е успешен финансов министър

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
Тома Биков: Горанов е успешен финансов министър
A
A
A

Не е ясно какво се опитва да постигне Васил Божков с показването на SMS-и, за които твърди, че са размяна на съобщения между него Vladi Goranov, но единственият му вариант е да дойде да се защити пред българския съд, вместо да създава интриги. това стана ясно от изявление на народния представител от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ.

"Аз смятам, че господин Горанов е успешен финансов министър. Ако става въпрос за конкретните SMS-и на Васил Божков, аз вече няколко дни ги чета и не мога да разбера какъв е проблемът", каза призна Биков.

Според него едва ли Горанов е направил някаква услуга на Божков. "Смятам, че господин Божков се опитва да изгради някаква защитна теза, да предизвика някакви разколебавания в правителството. Това, което пуска до момента е едно нищо", каза Тома Биков.

Депутатът заяви, че Божков доста дълго време е упражнявал власт без да ходи на избори. "За 30 години аз не знам какво произведе той за тази държава, освен търкане на билетчета и казина, и една фалирала пътна фирма. Самочувствието, с което говори за свобода и правова държава ми се струва малко в повече. Разбира се, той е в правото си да се защитава и би било по-добре да дойде и да се защити пред съда, а не да стои в Дубай и да се включва по телефона когато иска той", посочи Биков.

Относно държавните бензиностанции Биков обясни, че това е още един инструмент за регулация на този пазар. Голямата цел е диверсификация на данъчните складове и да се даде възможност за пазарни отношения.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички