Терзиев проговори! Първите му думи като кмет на София

Каза какво предстои за града от тук нататък

Терзиев проговори! Първите му думи като кмет на София | StandartNews.com

Новият кмет на София Васил Терзиев каза първите си думи след драматичния вот в столицата.

„Искам да отправя големи благодарности към всеки един човек, който ми гласува доверие. Към всеки един човек, който излезе – и преди седмица, и вчера, за да подкрепи идеята за промяна в нашия град. Промяна на начина, по който се управлява”. Това заяви на брифинг  избраният за кмет на София от "ПП-ДБ (Спаси София)“ Васил Терзиев.

„Искам да благодаря на всички хора, които повярваха, че бъдещето на техния град зависи от самите тях. Промяната е бавна, но от днес е необратим процес, няма кмет, който от днес нататък на клиентелистка подкрепа или на феодална зависимост. От днес нататък няма кътче в България, което да бъде гарантирано – всеки кмет трябва да работи за хората, ако иска да остане на власт”, подчерта от своя страна съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Терзиев благодари и на всички, които са се погрижили „този вот да бъде опазен максимално”. „Благодаря на щаба и на хората, които месеци наред работиха, за да успеем да направим една позитивна кампания. Да бъдем четири месеца на терен и да запознаем хората с нашите идеи и как могат да се реализират”.

Избраният за кмет на София отправи благодарност и към семейството си „за подкрепата и разбирането”.

Той припомни и част от обещанията в предизборната си капания. „Изпълнихме обещанието си и спечелихме кметското място в София. Обещахме да получим убедително представителство и сред районните кметове и го изпълнихме. Имаме 19 кметове на райони в София.

Казахме, че ще се борим и за стабилно представителство и в Общинския съвет. Дори с всички активни мероприятия срещу нас, броят на общинските ни съветници е колкото този на втория и третия взети заедно. трите неща, които обещахме ги постигнахме. Сега предстои по-трудното нещо. да докажем, че освен да печелим избори – можем и да управляваме. да управляваме достойно и прозрачно”, подчерта Терзиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай