Тайната падна! "Продължаваме промяната" става партия

Учредителното събрание е в петък в Пловдив

Тайната падна! "Продължаваме промяната" става партия | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" става партия в петък. В Деня, когато ще е челният сблъсък в управляващата коалиция за БНБ, ще се състои учредително събрание на формацията, водена от Кирил Петков и Асен Василев. Форумът ще се проведе в Международния панаир и ще събере 500 делегати, съобщи "Марица".

Участниците ще приемат устав и ще изберат ръководство на партията. Очаквано, съпредседатели на ПП ще станат премиерът Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев. Двамата официално влязоха в политиката през септември миналата година, след като бяха министри в първия служебен кабинет.

Понеже нямаха достатъчно време да регистрират партия преди избори на 14 ноември, те използваха три малки формации, за да участват във вота под анонсираното от тях име "Продължаваме промяната". Изборът падна върху "Волт", "Средна европейска класа" и "Политическо движение социалдемократи". Първите две партии имат свои представители в парламента, а третата получава най-голяма част от субсидията на коалицията.

"Продължаваме промяната" спечели вота през ноември с 25,67 %, изпреварвайки ГЕРБ-СДС  (22,74 на сто), но след като сформираха управляваща коалиция спряха да говорят за превръщането си в партия. Едва преди седмица  министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер заяви, че се работи по въпроса.

"Още малко напрежение и ще разкажем всички подробности, но моментът наближава", заяви Лорер, който е сред най-близките съратници на Петков и Василев. Очаква се в партийното ръководство на ПП да влязат всички министри на формацията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай