Татяна Дончева на фронта! И обяви ключова новина

Какво ще се случи на 29 ноември

Татяна Дончева на фронта! И обяви ключова новина | StandartNews.com

"Ще се състои среща на хора, които организаторите на срещата считат за леви. Една част от тях смятат, че е нужен нов ляв, левоцентристки политически субект, който да може да събере гласовете на хората с леви убеждения в изборите следващата година - парламентарни и местни", заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред БНТ.

Нова парадигма, сериозна програма, започваща с образованието, здравеопазването и икономиката. Това според Дончева трябва да роди новият ляв политически проект.

"В момента, в който БСП смени Корнелия Нинова, направят ново ръководство, има някакъв легитимен представител, пътищата за преговори ще са отворени", заяви Дончева.

Тя твърди, че ситуацията с лявото пространство в момента създава въпрос какво да се случи и дали то бъде с участие на БСП или без. По нейни думи този въпрос неотменно ще присъства на срещата на 29 ноември, защото БСП е загубила доверието на хората. Новият политически проект според Дончева трябва да включва както нови, така и познати участници.

"Смутните времена, в които се намираме, предполагат сериозни служби. Ние нямаме такива", коментира Татяна Дончева по повод проблемите в сигурността.

Относно разрива между бившите коалиционни партньори от "Продължаваме Промяната" и "БСП за България" тя коментира, че причината се съдържа във факта, че лидерът на левицата Корнелия Нинова обвинява втората политическа сила за спада в подкрепата на БСП.

"От една страна ние не ставаме за Шенген, от друга страна трябва да им пазим границите с цената на живота на нашите полицаи", поясни лидерът на "Движение 21".

В същото време те се мъчат да се наместят в лявото пространство и съвсем целенасочено се определят като левоцентристи. В техните възгледи няма нищо, което да прилича на ляво", каза още Дончева по отношение на ПП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай