Таско Ерменков с разкрития, какво ги чака тримата министри от БСП

В момента има опити за разделение на БСП „на правоверни и неправоверни”

Таско Ерменков с разкрития, какво ги чака тримата министри от БСП | StandartNews.com

Нарушения на устава на БСП при тримата министри в служебния кабинет, членове на БСП, има, категоричен е членът на Изпълнителното бюро на социалистите Таско Еремнков.

В интервю за НоваНюз той поясни, че в устава е написано, че когато има предложение за министри, те трябва да бъдат утвърдени от Националния съвет. „Никой не ги е изключил и няма намерение да ги изключи нито от БСП, нито от Националния съвет”, подчерта обаче Ерменков за съпартийците си Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева.

В тълкуване на хода с назначенията той избегна израза "нож в гърба" на БСП от страна на президента и посочи: „Въпросът дали е конфликт между Радева и Нинова, според мен прекаленото му персонифициране в 2 имена води до принизяване на процесите, които текат, защото те са доста по-дълбоки и стратегически по отношение вижданията за развитие на лявото в България”.

Ерменков призна, че в момента има противопоставяне и опити за разделение на БСП „на правоверни и неправоверни”. „Тези опити няма да успеят, защото партията не е партия на Нинова, не е партия на Илияна Йотова, нито е партия на Радев. Тя е на 131 г. и е надживяла всички имена, които са я управлявали”, подчерта социалистът.

Той коментира и положението в енергетиката с думите, че „не е розово” и призова за това да се говори с имена. „Говоря за министъра на енергетиката от ИТН”. „Ако ние не си оправим нещата с газа, ако не седнем и не разберем, че газ може да има навсякъде, но първо той трябва да стигне по някакъв начин до България и второ трябва да бъде на поносима цена, нещата не само ще бъдат към апокалипсис, а може да разберем какво значи да е студено и тъмно”.

На въпрос дали е възможно да стигнем до режим на тока тази зима, той отговори: „Ако нямаме газ, което означава, че топлофикациите няма да могат да работят и хората няма да има с какво да се  отопляват, освен с електроенергия, то ние не само че може да имаме режим на електроенергията, може да имаме срив на електроенергийната система”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай