Таня Христова от ГЕРБ се срещна с възрастните хора в Габрово

Таня Христова от ГЕРБ се срещна с възрастните хора в Габрово | StandartNews.com

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Габрово Таня Христова и кандидатите за общински съветници Климент Кунев, Кристина Ронкова и Светла Григорова се срещнаха с възрастните хора от Дневния център в Габрово по повод празника им, който отбелязаха на 1-ви октомври. Те ги поздравиха и информираха, че предстои подобряване на условията в двора на Центъра и че скоро ще могат да посещават и парк „Маркотея" за отдих.

Посетителите на Дневния център благодариха за асфалтираните улици, за новите тротоари, места за отдих и цялостната промяна в града.

В тази връзка Таня Христова обясни, че предстои и цялостен ремонт на района около Колелото, което се намира в близост до Дневния център за възрастни хора. Ремонтът ще обхване участъка от ОУ „Цанко Дюстабанов", чиято сграда ще бъде изцяло реновирана. Облагородено ще бъде самото Колело, парка до него и всички междублокови пространства до Трудовашкия мост. От думите й стана ясно, че още следващата седмица започва ремонтът на двете междублокови пространства между Колелото и Поликлиниката.

Възрастните хора поставиха въпроси, свързани с транспортното обслужване. Климент Кунев обясни, че от следващата година ще започне изпълнението на проект за качествено ново транспортно обслужване по европейска програма. Планирано е закупуването на нови малки автобуси, нова транспортна схема - нови линии, нови маршрути и обслужване на улици, в които до момента не е имало градски транспорт, стана ясно от думите му. По проекта е предвидено още изграждане на джоб на спирката до паметника на Рачо Ковача, ще бъдат монтирани асансьорни уредби в двата подлеза до Дома на хумора и до Автогарата, а самите подлези ще бъдат ремонтирани. Отделно ще бъде изградено ново кръгово кръстовище на Шиваров мост и още едно в района на ЖП гарата, обясни Кунев.

Таня Христова добави, че вече има готов проект и за изграждане на източна улица в града, която ще включва и изоставения тунел над пазара. „Тази улица също ще създаде допълнителни транспортни възможности", каза тя.
Възрастните хора поставиха въпроси и с неизправността на радиоточките. Таня Христова обясни, че е планирано Общинското радио да стане ефирно, като се запазят и радиоточките. „Така ще се даде възможност всеки в дома си, в автомобила си, в градския транспорт да може да слуша габровското радио, а не само тези, които разполагат с радиоточки. Мислим и за обогатяване на програмата на радиото. Може да се помисли и за кампании за осигуряване на приемници за възрастните хора, за да бъдат подпомогнати", уточни още Христова.

Тя призова дамите от Дневния център за възрастни хора да й станат съюзници в опазването на цветните площи в града.
Възрастните хора поздравиха кандидатите на ГЕРБ със стихове за Габрово и с песни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай