Таков се срещна с ръководството на младите социалисти в БСП–София

Целта бе да се обсъдят приоритетите пред градската организация на БСП в София, свързани с политиките за младежта в местната власт

Таков се срещна с ръководството на младите социалисти в БСП–София | StandartNews.com

Лидерът на БСП – София Иван Таков се срещна с членове на ръководството на Младежкото обединение в БСП в столицата. На срещата присъстваха и зам.-председателят на Градския съвет на БСП – София Иван Пешев, както и Петко Димитров – секретар „Младежки дейности и политики“ в столичната организация на БСП. От страна на младежите участници в срещата бяха председателят на градската структура на младите социалисти в София и кандидат за председател на Националния съвет на МО в БСП Габриел Вълков и двамата му заместници – Георги Ангелов и Евгени Филипов.

Срещата имаше за цел да се обсъдят приоритетите пред градската организация на БСП в София, свързани с политиките за младежта в местната власт. Иван Таков откри с представяне на приоритетите пред БСП – София до края на 2022 година и ролята на младежките дейности в тях. „Изразяваме абсолютна готовност да продължим доброто сътрудничество между нас в ролята ни на ръководство на БСП в София и младежите от организацията. БСП – София винаги е била пример за приемственост и обновление, както и за комуникация между поколенията. Пример за това е и Петко Димитров, който като бивш председател на младите социалисти в столицата, e секретар по младежките въпроси в нашето бюро. Стартираме и друга полезна практика – на всяко заседание на Изпълнителното бюро ще бъде канен председателят на младежите в София, независимо от това кой е той.“ сподели още Таков пред младежите.

Габриел Вълков сподели, че младежите винаги са били основна част от дейностите на БСП на местно и национално ниво. „Младите хора не са просто бъдещето на структурата ни. Те са и нейното настояще. Няма нито една предизборна кампания, в която младежите да не са били активни, да не са стояли от сутрин до вечер, в слънце и в дъжд, за да подпомагат дейността на нашите кандидати.“ заяви Вълков. Той сподели силната си убеденост, че само чрез адекватни младежки политики на местно и национално ниво БСП може отново да стане привлекателна за младите хора.

„Точно поради тези причини в Градския съвет на БСП – София по предложение на бюрото ни се взе решение да бъде открит Съвет по младежки политики, чиято основна цел ще бъде генерирането на цялостни политики в сферата на младежта“, заяви Петко Димитров и увери, че дейността на съвета ще бъде водена от младите за младите. Очаква се тези срещи между ръководството на БСП – София и младите социалисти да станат регулярни и да включват повече и повече младежи от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай