Свиленски видя черен сценарий. БСП готова с още министри

Ще вземе ли БСП свободните места в кабинета

Свиленски видя черен сценарий. БСП готова с още министри | StandartNews.com

Черен сценарий за дестабилизация на държавата видя шефът на ПГ на БСП Георги Свиленски.  Последните дни играем в сценарий написан някъде, където държавата трябва да се тресе. Усилията, които трябва да положи премиерът и ПП са да намери парламентарна подкрепа. Трябва народни представители, които искат да работят за държавата, хората очакват увеличение на пенсиите, майките очакват увеличение на надбавките, бизнесът очаква подкрепа, заяви Свиленски.

Надяваме се в тази ситуация никой да не извива ръце и да не натиска партньорите. БСП ще се опита да бъде факторът който ще стабилизира, партньорите да започнат да си говорят. Те (депутатите от ИТН) не знаеха че в два и половина техният лидер ще им каже: напускате коалицията. Изведнъж останаха суперизненадани. Сигурно са знаели двама-трима, обяви още Свиленски.

Не е обсъждано в коалицията още по какъв начин ще бъдат разпределени овакантените постове, нито коя от партиите кой сектор би поела, каза шефът на ПГ на БСП. И допълни: „И във външни работи имаме експертиза, и в регионално развитие, и в енергетика, имаме какво да предложим.”.

Не виждам възможност при предсрочни избори през септември, октомври, ноември да родят някакво по различно мнозинство. Да изпаднем в хипотеза три избора в рамките на година, като миналата година, или да се опитаме да стабилизираме държавата, за което ние от БСП настояваме. Първи приоритет ни е да се приеме бюджета с предложенията за държавното обществено осигуряване каза шефът на ПГ на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай