Събота,

Свиленски видя черен сценарий. БСП готова с още министри

От: СТАНДАРТ -
2774
Свиленски видя черен сценарий. БСП готова с още министри
A
A
A

Черен сценарий за дестабилизация на държавата видя шефът на ПГ на БСП Георги Свиленски.  Последните дни играем в сценарий написан някъде, където държавата трябва да се тресе. Усилията, които трябва да положи премиерът и ПП са да намери парламентарна подкрепа. Трябва народни представители, които искат да работят за държавата, хората очакват увеличение на пенсиите, майките очакват увеличение на надбавките, бизнесът очаква подкрепа, заяви Свиленски.

Надяваме се в тази ситуация никой да не извива ръце и да не натиска партньорите. БСП ще се опита да бъде факторът който ще стабилизира, партньорите да започнат да си говорят. Те (депутатите от ИТН) не знаеха че в два и половина техният лидер ще им каже: напускате коалицията. Изведнъж останаха суперизненадани. Сигурно са знаели двама-трима, обяви още Свиленски.

Не е обсъждано в коалицията още по какъв начин ще бъдат разпределени овакантените постове, нито коя от партиите кой сектор би поела, каза шефът на ПГ на БСП. И допълни: „И във външни работи имаме експертиза, и в регионално развитие, и в енергетика, имаме какво да предложим.”.

Не виждам възможност при предсрочни избори през септември, октомври, ноември да родят някакво по различно мнозинство. Да изпаднем в хипотеза три избора в рамките на година, като миналата година, или да се опитаме да стабилизираме държавата, за което ние от БСП настояваме. Първи приоритет ни е да се приеме бюджета с предложенията за държавното обществено осигуряване каза шефът на ПГ на БСП.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички