Свиленски проговори за коалицията. Ще се разпадне ли?

Ние на никого не сме извивали ръцете, заяви шефът на ПГ на БСП

Свиленски проговори за коалицията. Ще се разпадне ли? | StandartNews.com

Никой от коалиционните партньори няма да напусне коалицията. Това уверено заяви шефът на ПГ на БСП Георги Свиленски пред БНТ. Той очаква зеления флаг на зелените в коалицията на „Демократична България“ да надделее, а не червения флаг, който Христо Иванов и Атанас Атанасов казаха, че вдигат на кабинета. Нека да изчакаме разговора в техните органи и наистина да надделее целомъдрието, надява се Свиленски.

Той настоя за кардинален поглед върху политиката. Плаващите мнозинства не са най-доброто нещо и няма никаква полза нито за обществото, нито за държавата, оцени той. По-добре е коалицията да си говори, да си повиши качеството на диалога. Няма полза от нови избори в момента, каза още той. За войната в Украйна, Свиленски увери, че БСП не изнудва, а има последователна позиция за войната.

Ние на никого не сме извивали ръцете, а ясно заявихме, че ако се изпрати военна помощ на Украйна, то нямаме място във властта. Това не е победа на БСП, а е победа на справедливостта с това, което се случва в държавата, изтъкна червеният депутат. България изпраща оръжия до 60 държави, с които има договор от 30 години, но какво правят останалите държави, Свиленски вече не знае.

Правителството не нарушава законите и не изнася оръжия за Украйна, увери председателят на парламентарната група на БСП. Във връзка със срещата на премиера с превозвачите, Свиленски заяви, че превозвачите имат основание да бъдат подкрепени. Проблемите им със стачки, протести и блокирания няма да бъдат решени. Трябва да се мислим малко по-глобално и може да бъде намерен баланс, уточни депутатът от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай