Свиленски откровен.Каза кога БСП напуска коалицията

Утре управляващите решават за БНБ

Свиленски откровен.Каза кога БСП напуска коалицията | StandartNews.com

Георги Свиленски откровено каза в ефира на NOVA NEWS кога БСП ще напусне управляващата коалиция.

"Ако един калашник или патрон от България замине за Украйна, БСП ще напусне коалицията. Това е червена линия, която не може да прекрачим", коментира в предаването "Офанзива с Любо Огнянов“ председателят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски.

Според него не може да се говори и търси мир, като войната се насърчава с доставяне на оръжие.

За военната помощ за Украйна Свиленски заяви, че БСП няма да подкрепи такова решение, но подчерта, че от "Демократична България" са в правото си да внесат такова искане.

"Правителството лека-полека започва да се справя по-добре, в рамките на следващия месец ще бъде приета програмата му. Трябва да се има предвид, че то работи в редица кризи, непредизвикани от него", каза председателят на парламентарната група на БСП.

"Българите още не са усетили социалните мерки, който започват да действат от април. След актуализацията на бюджета ефектът от действията на правителството ще са още по-ясни", убеден е социалистът.

"На утрешния коалиционен съвет ще бъде обсъждан и въпросът за избор на управител на БНБ. БСП смята, че трябва коалицията да има един кандидат", отбеляза Свиленски.

"Изборът на шеф на БНБ ще се вземе от ГЕРБ, а те не казват за кого ще гласуват", каза още той по въпроса.

Относно ремонтите на пътищата, Георги Свиленски смята, че има проблем с фирмите, които ги извършват, и всичко това е наследено от ГЕРБ.

"Сега министерството търси начин да се справи",  добави той.

За обявяването за персона нон грата посланика на Русия Елеонора Митрофанова Свиленски смята, че това е тежко решение и с право премиерът Петков не взима крайни мерки.

"Докато управлява това правителство, докато БСП е част от него, корупция няма да има, ГЕРБ може да се притесняват, това си е тяхно решение", каза социалистът относно безпокойството на ГЕРБ за възможност за корупция по плана на правителството за изграждане на завода за производство на батерии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай